Vína z vulkanického Vihorlatu chutili vďaka ich minerálnosti a extraktovosti.

Technológ Ing. Kamil Červenka nás previedol ôsmymi vzorkami, ktoré si nás hneď získali. Zaujímavý bol najmä Devín, ktorý chutil po exotickom ananáse a kokose.

Čo bolo úžasným prínosom celej degustácie, boli vážení hostia, geológ profesor Kraus, ktorý sa často  zapájal a hovoril ako sa jednotlivým odrodám darí na Slovensku. Zaujímavý bol aj vstup výkonnej riaditeľky Ing. Jaroslavy Kaňuchovej Pátkovej, PhD. ktorá odpovedala na otázky týkajúce sa legislatívy fungovania na Slovensku, čo degustáciu mimoriadne obohatilo.

Ukazuje sa, že slovenské publikum oceňuje degustácie, ktoré sú popretkávané nielen kvalitným vínom, ale aj kvalitnými odbornými vstupmi.

Najbližšie sa vidíme 26.9.2019 s pánom profesorom Krausom na jeho odbornej prednáške: geologické a pedologické zložky pri formovaní charakteru vín.

Lístky: osobne, Národný salón vín

 

 

Aká bola Degustácia vín z vulkanického Vihorlatu?