Predstavujeme vinárov Národného salónu vín SR: Pivnica Radošina

Vinárstvo s kráľovskou tradíciou

Vinárstvo Pivnica Radošina je jedným z najstarších a najznámejších vinárstiev na Slovensku.

Víno pre britskú kráľovnú: Radošinské vína si získali slávu nielen doma, ale aj v zahraničí. V roku 1947 bolo víno z tohto vinárstva podávané na svadbe kráľovnej Alžbety II.

Tradičné aj moderné prístupy vinárstva

Pivnica Radošina kombinuje tradičné spôsoby výroby vína s modernými technológiami. Ich pivnica, kde dozrievajú vína, sa stále využíva podobným spôsobom ako v minulosti, čo pomáha zachovať originálny charakter vína.

Zaujímavosti o vinárstve

Radošinská výberová odroda: Medzi najznámejšie odrody vinárstva patrí Radošinský Klevner, čo je výberová odroda charakteristická pre tento región. Táto odroda je veľmi oceňovaná pre svoju chuť a kvalitu.

Ekologické vinohradníctvo: Vinárstvo sa sústreďuje na ekologické pestovanie hrozna, aby minimalizovalo negatívny vplyv na prírodu a zvýšilo kvalitu svojich vín.

Medzinárodné ocenenia: Radošinské vína získali niekoľko prestížnych medzinárodných ocenení. Ich vína sú oceňované za svoju kvalitu, chuť a jedinečný charakter, ktorý je spojený s terroir regiónu Radošina.

Ochutnajte to najlepšie zo Slovenska

V našej ponuke nájdete kolekciu kvalitných vín, ktoré prešli prísnym výberom najvyššej vinárskej súťaže na Slovensku. Ochutnajte to najlepšie, čo naši vinári dopestovali a vytvorili s láskou.

Radničná 1, Bratislava
+421 918 664 992