Projekt: Podpor svoj odbor

O projekte

Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora pre študentov stredných škôl s poľnohospodárskym, potravinárskym, lesníckym a veterinárnym zameraním pripravila 5. ročník súťažno-vzdelávacieho projektu Podpor svoj odbor. Stredné odborné školy sa mohli do projektu zaregistrovať do konca septembra a prostredníctvom natočených videí môžu tak zviditeľniť vzdelávanie v agropotravinárstve a motivovať mladých ľudí k práci na vidieku a pri výrobe potravín.

V minulom školskom roku tieto odbory študovalo okolo 10-tisíc študentov. Školy sa do projektu môžu zaregistrovať do 30. septembra.

Študenti stredných odborných škôl mali za úlohu natočiť pútavé a inšpirujúce videá o svojej škole, v ktorej študujú. Predstaviť svoju školu, učebný alebo študijný odbor a pomocou kamery či mobilného telefónu vytvoriť video o tom, čo zaujímavé môžu študovať a v praxi realizovať najbližších 10 mesiacov. 

Zámer projektu

Zámerom projektu Podpor svoj odbor je urobiť dobrú reklamu školstvu a zlepšiť imidž slovenského agropotravinárstva, lesníctva či veterinárstva. V neposlednom rade sa takýmto spôsobom dokáže zviditeľniť aj konkrétna stredná škola či samotný autor videa. Práve študenti dokážu žiakom základných škôl najlepšie opísať atmosféru v škole a poukázať na všetky výhody a možnosti štúdia na strednej škole. Mladí absolventi stredných odborných škôl sú v praxi mimoriadne žiadaní. Generačná výmena pracovníkov je totiž jednou z kľúčových úloh v každom jednom segmente národného hospodárstva.

V prvom kole sa prostredníctvom elektronického formuláru na webe projektu registrujú stredné odborné školy a to v termíne od 1. do 30. septembra. Hotové video je následne potrebné zaslať organizátorom v termíne od 1. do 31. októbra. Výhercovia najlepších videí budú známi v priebehu novembra a hodnotné vecné a finančné ceny si preberú počas slávnostného vyhodnotenia v Bratislave.

Videá stredoškolákov si budú prezerať žiaci 7.-9. ročníkov základných škôl na tzv. videoochutnávkach. Registrácia základných škôl bude v termíne od 1. do 31. októbra. Kariéroví poradcovia a triedni učitelia majú možnosť vyhrať finančné ceny vo forme knižných poukážok.

Zväz vinohradníkov a vinárov podporil projekt

Veľkým podporovateľom projektu je aj Zväz vinohradníkov a vinárov Slovenska, ktorý si uvedomuje nedostatok odborných pracovníkov v agro priestore, preto projekt podporil aj finančnou odmenou pre víťaznú školu.

Ochutnajte to najlepšie zo Slovenska

V našej ponuke nájdete kolekciu kvalitných vín, ktoré prešli prísnym výberom najvyššej vinárskej súťaže na Slovensku. Ochutnajte to najlepšie, čo naši vinári dopestovali a vytvorili s láskou.

Radničná 1, Bratislava
+421 918 664 992