VIAJUR príbeh

Vinohradníctvo a vinárstvo VIAJUR je pokračovaním výnimočného historického príbehu, ktorého dôležitou súčasťou je Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure. Práve na tomto vznešenom mieste sa vinohradníci a vinári venovali výrobe vína už od 15. storočia. Preto je hlavnou prioritou vinárstva pokračovať v tradíciách, ktoré sú v tomto príbehu ukryté po stáročia.

VIAJUR obhospodaruje vinohrady a pestuje vinič v dvoch lokalitách – Svätý Jur a Farná. Celoročná práca vinohradníkov zabezpečuje dostatok vysokokvalitnej suroviny pre výrobu vína. Všetky lokality sú charakteristické svojím terroir, ktorý sa odráža vo vínach.

Samotné vinárstvo sa nachádza v historických pivniciach Kaštieľa Pálffy. Na tradíciu výroby vína nadviazali modernými technológiami spracovania hrozna, pričom zachovávajú časom osvedčené postupy výroby vína. K spracovaniu hrozna pristupujú s úctou. Šetrným spracovaním sa snažia preniesť všetko slnko, terroir a najprirodzenejšie chute z bobúľ hrozna priamo do vína.

Vinice VIAJUR

Vinárstvo nepoužíva herbicídy, pesticídy, insekticídy ani žiadne konvenčné chemické postreky. Naopak, využívajú všetko, čo vzniká pri pestovaní viniča. Z hrozna získaného pri prebierke vyrábajú čistú hroznovú šťavu, a odpad z lisovania využívajú na výrobu kompostu, ktorý následne používajú pri pestovaní zeleniny. Pri hospodárení vinárstvo VIAJUR využíva aj najmodernejšie technológie, ako sú meteorologické stanice, ktoré pomáhajú pri správnom výbere vhodných agrotechnických úkonov.

Usadlosť Farná

Usadlosť Farná

Pri obci Farná leží 66 ha vinohradnícko-agroturistická usadlosť – Farná.

Okrem viniča sa na Farnej venujú aj pestovaniu zeleniny, ovocných stromov či levandule, pričom všetko sa uskutočňuje s dôrazom na udržateľnosť a ekológiu. Farná však nie je len rodiskom vína VIAJUR, ale aj miestom nečakaných zážitkov. Charakter usadlosti dotvárajú nadrozmerné umelecké diela s vinárskou tematikou, múzeum traktorov so zbierkou exponátov z 50. rokov minulého storočia a ďalšie aktivity, ktoré môžete na Farnej zažiť.

Ochutnajte to najlepšie zo Slovenska

V našej ponuke nájdete kolekciu kvalitných vín, ktoré prešli prísnym výberom najvyššej vinárskej súťaže na Slovensku. Ochutnajte to najlepšie, čo naši vinári dopestovali a vytvorili s láskou.

Radničná 1, Bratislava
+421 918 664 992