Rizlingy z Národného salónu vín SR
Opäť začínajú degustácie naživo v Národnom salóne vín SR.
Prídite 28. apríla 2022 o 18.00 ochutnať rizlingy, ktoré sa vyberali v najvyššej slovenskej vinárskej súťaži – Národný salón vín SR. Spoločne prechutnáme Rizlingy rýnske a Rizlingy vlašské od vinárov z Národného salónu vín SR.
Riadenú degustáciu bude viesť pán Hrubala, someliér, historik a riaditeľ Malokarpatského múzea v Pezinku.
Bližšie informácie
Vstupné: 15 eur/osoba. V rámci vstupného ochutnáte s odborným výkladom Martina Hrubala 6 vzoriek vína a k tomu podávame jednoduché občerstvenie.
Degustácia Rizlingov z Národného salónu vín SR
KEDY: 28. apríla. 2022 /štvrtok/ od 18.00 – 21.00
KDE: Národný salón vín SR, Radničná 1, Bratislava
info@salonvin.sk, 02/4552 99 67
Aké vínka budeme degustovať?
Rizling rýnsky, 2020, Víno Matyšák
Rizling rýnsky, 2020, Mrva & Stanko
Rizling rýnsky, 2019, Zámocké vinárstvo
Rizling vlašský, 2018, Chateau Topolčianky
Rizling vlašský, 2020, Golguz
Rizling vlašský, 2021, Kozara
Kto je Martin Hrubala?
Vyštudoval históriu na Katedre histórie Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave (1996-2001). Od roku 2003 pracoval ako historik v Malokarpatskom múzeu v Pezinku. Okrem iných tém sa venuje dejinám vinohradníctva a vinárstva.
Po získaní štipendia Nadácie Roberta Boscha (Carl Friedrich Goerdeler – Kolleg) praxoval v rokoch 2007-2008 ako stážista vo Falckom historickom múzeu v Speyeri, na Zväze múzeí spolkovej republiky Rheinlad-Pfalz v Ludwigshafene a na Oddelení vínneho trhu a marketingu v Štátnej vinohradníckej doméne Oppenheim. Tu absolvoval aj someliérske kurzy. Od roku 2013 pôsobí ako riaditeľ Malokarpatského múzea v Pezinku.
Je aktívnym someliérom. Okrem iných, ponúka širokej verejnosti aj zážitkové degustačné programy v úplnej tme či pri rôznych farbách a hudbe. Šesť rokov viedol Odbor Dejiny vinohradníctva, vinárstva a someliérstva v rámci Akadémie tretieho veku v Pezinku. Dlhodobo spolupracuje ako lektor so Slovenskou vinárskou akadémiou v Pezinku.