Hubert Sekt história
Voľakedy sa povrávalo, že Hubert J.E. založil mladý francúzsky vojak Johann Evangelist Hubert zo Champagne vo Francúzsk, ktorý sa vracal z napoleónskeho ťaženia v Rusku. Všetko zmenilo jeho zranenie na území Bratislavy, vtedajšieho Prešporku a krásna ošetrovateľka Paulína, do ktorej sa zaľúbil a oženil sa s Paulínou a ostal na Slovensku. Začal tu s výrobou tradičného šampanského zo slovenských, mimoriadne kvalitných surovín.
Prvé miesto mimo Francúzska, kde sa vyrábalo šumivé víno
Dnešné vinárstvo Hubert J.E. vznikla naozaj v roku 1825 ako prvá mimofrancúzska fabrika na šumivé vína so sídlom na Radlinského v Bratislave. Jej zakladateľmi boli pani Johann Fisher a Michael Schonbauer. Prvý z Hubertovcov, ktorý sa v roku 1875 objavuje ako spolumajiteľ továrne na výrobu šampanského spolu s Fisherom je Franz Hubert, mladší brat Johanna Evangelistu Huberta, už spomínaného zakladateľa podľa legendy. V roku 1877 Hubertovci odkúpili celú firmu od Fishera, vtedy sa na etiketách objavuje aj erb udelený cisárom. V roku 1882 Hubert J.E. po ťažkej chorobe zomrel a firma bola prepísaná na jeho manželku Paulinu. Pauline svojou rozhľadenosťou a usilovnosťou zveľadila podnik v každom smere. Už v roku 1842 získala na prvej priemyselnej uhorskej výstave v Budapešti významné ocenenia a o štyri roky neskôr zlatú medialu za čistotu, chuť a kvalitu.
Najväčší producent šumivých vín na Slovensku
Vinárstvo Hubert J.E. je od svojho založenia jedným z najvýznamnejších producentov šumivého vína v regióne Rakúsko-Uhorska. Na Slovensku je najväčším výrobcom sektov s ročnou produkciou viac ako 7,5 milióna fliaš ročne. Od roku 2009 je vinárstvo Hubert J.E. súčasťou skupiny Henkell Freixenet.
Ochutnajte to najlepšie zo Slovenska
V našej ponuke nájdete kolekciu kvalitných vín, ktoré prešli prísnym výberom najvyššej vinárskej súťaže na Slovensku. Ochutnajte to najlepšie, čo naši vinári dopestovali a vytvorili s láskou.